Verificare și completare freon auto

Verificare și completare freon auto

Verificare-și-completare-freon-auto

În trecut, aerul condiționat era rezervat vehiculelor de ultimă generație. Acum face parte din dotarea standard a tuturor categoriilor. Dar cum produce aer rece și din ce este făcut? Este foarte importantă întreținerea, depanarea și repararea unităților de aer condiționat. Trebuie să înțelegi faptul că o verificare și completare freon auto este una dintre procedurile uzuale ce se fac într-un service auto specializat.

Verificare și completare freon auto – Ce reprezintă acest serviciu?

O verificare și completare freon auto este o intervenție care constă în înlocuirea agentului frigorific din sistemul de aer condiționat al mașinii tale. Înțelegerea generală a modului în care funcționează un aer condiționat auto este utilă pentru a preîntâmpina eventualele nelămuriri. Sistemul va comprima un gaz frigorific de înaltă presiune, apoi îl va răci la maximum și, astfel, va sufla aer rece în interiorul mașinii. Acest proces poate fi împărțit în 5 pași:

 1. Agentul frigorific crește în presiune datorită compresorului de aer condiționat, el însuși lansat de cureaua conectată la motor;
 2. Agentul frigorific trece prin condensator și este răcit de un radiator de răcire și un ventilator. Reacția cald/rece schimbă gazul în stare lichidă;
 3. Lichidul este filtrat și curățat prin acțiunea deshidratorului care filtrează particulele fine și urmele de umiditate;
 4. Lichidul este răcit radical: datorită reductorului de presiune care va depresuriza gazul și deci va scădea temperatura lichidului;
 5. Aerul ambiental ajunge rece în habitaclu: prin aceste conducte care conțin lichidul rece.

Agentul frigorific este așadar un element indispensabil atunci când reîncarci sistemul de aer condiționat al mașinii tale.

Ce se întâmplă în timpul unui serviciu de verificare și completare freon auto?

Serviciul de verificare și completare freon include următoarele operațiuni:

– Reîncărcare cu agent frigorific;

Verificarea sistemului pentru scurgeri (o scurgere la compresor, un fiting sau o conductă ar putea deteriora vehiculul).

Pașii necesari pe care îi face un mecanic specialist auto pentru o verificare și completare freon auto:

– Determină calitatea agentului frigorific;

– Verifică dacă există scurgeri;

– Golește rezervorul;

– Conectează robinetul de golire de la rezervorul de agent frigorific;

– Furnizează freonul prin conducta de umplere.

În general, o verificare și completare freon te va ține în medie trei ani. Cu toate acestea, este recomandabil să mai completezi cu freon dacă observi următoarele simptome:

Observi o scurgere de agent frigorific;

Nu ai deloc răcoare când pornești aerul condiționat al mașinii. Problema este cauzată de un nivel prea scăzut de freon. Nu reușește să creeze presiune în compresorul de aer condiționat și, prin urmare, nu ajunge niciodată la radiatorul de răcire;

Supraconsumul brusc de combustibil.

Pentru verificare și completare freon auto apelează la specialiști!

Dacă în mașină nu se mai degajă aer proaspăt, iar ultima verificare și completare freon auto datează de mai puțin de doi ani, este posibil ca sistemul de aer condiționat să sufere de o problemă de etanșare. În acest caz, este recomandat să contactezi un profesionist auto în acest domeniu. Pentru orice intervenție a unui profesionist asupra sistemului de aer condiționat, acesta din urmă trebuie să aibă, de asemenea, echipament adecvat.

Este necesar să apelezi la un service auto pentru a efectua o verificare și completare freon auto. Îți sărim desigur în ajutor cu mecanici auto și specialiști bine pregătiți pentru orice tip de problemă. Ca și în cazul celorlalte servicii de întreținere auto, îți putem garanta că vei găsi profesioniști auto cu instrumente și echipamente de calitate.

Beneficiile serviciilor de verificare și completare freon auto

Poate că nu te-ai gândit, dar fie vară sau iarnă, sistemul tău de aer condiționat joacă un rol important în ceea ce privește siguranța ta. Atunci când este cald, prin răcirea interiorului autovehiculului, sistemul de aer condiționat îți permite să călătorești în condiții mai bune și, prin urmare, să eviți oboseala asociată cu căldura înăbușitoare a verii. Când este frig, viteza dezaburirii parbrizului este importantă pentru că îți permite să obții rapid o vizibilitate mai bună.

Element de siguranță și confort la volan, aerul condiționat trebuie supus unei monitorizări speciale și întreținere regulată pentru bunăstarea pasagerilor, dar mai ales a șoferului: reglarea temperaturii în habitaclu, dezaburire eficientă, degivrare, fără zgomote suspecte și consum mai mic de combustibil.

Întreținerea regulată garantează beneficiile menționate în paragraful anterior, dar îți îmbunătățește și controlul bugetului alocat mașinii tale. Cu alte cuvinte, o verificare și completare freon auto este o intervenție destul de simplă și mai puțin costisitoare.

O verificare și completare freon auto la nivelul aerului condiționat va permite reducerea:

Efectului de consum mare de combustibil (estimat între 15 și 20% pentru un sistem neîntreținut);

Apariției unor probleme mecanice costisitoare (scurgerea circuitului de aer condiționat, utilizarea compresorului gol, deteriorarea curelei);

Dezvoltării bacteriilor (germeni, ciuperci și mucegaiuri etc.) care provoacă dureri de cap, strănut etc.;

Formării de mirosuri neplăcute în habitaclu.

O verificare și completare freon auto este foarte importantă

Cu siguranță ți-ai dat seama deja de importanța întreținerii acestui sistem de la mașina ta. Dacă vrei să te bucuri de confort în drum spre mare sau spre altă destinație pe timp de vară, mai ales, trebuie să știi să ai grijă de acest sistem. Dacă nu ai grijă de instalația de aer condiționat, nu vei putea afla nivelul de agent frigorific (freon). Acest fluid favorizează buna funcționare a compresorului. În general, orice mașină va consuma 20% pe an.

Prin urmare, întreținerea slabă poate deteriora indirect compresorul, care va rămâne fără agent frigorific. După cum s-a văzut mai devreme, schimbarea compresorului este o problemă mecanică majoră, iar această procedură este și costisitoare. Din acest motiv este indicat să-i verifici nivelul la fiecare 2 ani. O verificare și completare freon costă destul de puțin.

Pe scurt, sistemul de aer condiționat al mașinii tale trebuie să fie supus întreținerii regulate. În fiecare an trebuie să ai circuitul verificat și curățat apoi să folosești un tratament antibacterian pentru filtrul de habitaclu. La fiecare 2 ani, îți recomandăm să reumpli agentul frigorific.

Acest program de întreținere te ajuta să menții mereu funcționarea aerului condiționat în parametri optimi. În acest caz, este mai bine să cunoști semnele de avertizare pentru a acționa cât mai repede posibil.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


  Trimite mesaj
  Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
  Call Now Button