• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Încărcare Freon

FREON AUTO BRAȘOV

Freon Auto Brașov

Freon Auto Brașov - Ce oferim

Oferim servicii complete și corecte pentru încărcarea cu freon auto! Evacuare aer și umezeală din circuit, vacuumare, controlul etanșeității, încărcare freon, depistare fisuri, verificări finale. Totul pentru a ne asigura că instalația mașinii dumneavoastră va funcționa așa cum este de așteptat.

Freon Auto Brașov

Recomandări AutoChelu

Indiferent de starea în care se află sistemul de climatizare, porniți aerul condiționat la două-trei săptămâni, chiar și în timpul sezonului rece. Freonul va circula în sistem iar uleiul va lubrifia componentele sistemului. De asemenea, dacă este posibil, pe timp de vară parcați la umbră.

Freon Auto Brașov

Beneficii refrigerant ecologic R1234yf

La AutoChelu utilizăm freon ecologic de tip R1234yf, special pentru mașinile mai noi, după 2017.

 • potrivit pentru toate tipurile de climă
 • impact redus asupra mediului
 • prietenos cu stratul de ozon - potențial zero de epuizare al acestuia
 • capacitate similară de răcire ca a predecesorului său, R134a

La Service AutoChelu Brașov utilizăm două tipuri principale de refrigerant, și anume R1234yf și R134a.  Primul se utilizează mai ales în cazul autovehiculelor contemporane, dar funcționează și în cazul celor mai vechi. Pentru a te asigura că ai întotdeauna cantitatea optimă de freon în instalație, este bine să vizitezi un service specializat, care deține echipamentul corespunzător. Încărcarea cu freon auto nu ar trebui niciodată realizată acasă.

Porțile service-ului nostru îți sunt deschise de Luni până Vineri de la 08:00 la 18:00. Recomandăm efectuarea unei programări în prealabil, pentru a evita perioadele foarte aglomerate. 

În mod normal, dacă instalația de aer condiționat nu prezintă fisuri sau alte defecte și nu necesită reparații, operațiunile de igienizare și încărcare freon auto Brașov durează aproximativ o oră.

Freon Auto Brașov
Freon Auto Brașov

Când am nevoie de încărcarea cu freon?

Am putea crede că este destul de ușor de identificat situația în care este necesară reumplerea cu freon a instalației de aer condiționat auto. Spre exemplu, în zilele calde și însorite, dacă mașina produce doar aer cald, este un semn de alertă. Cauzele pot fi multiple. Poate fi vorba de o scurgere undeva în sistem sau chiar lipsa de freon. De asemenea, o altă cauză destul de comună ar putea fi un element defect. 

Mulți proprietari auto cred că încărcarea cu freon trebuie efectuată la fiecare șase luni sau la maximum un an. Cu toate acestea, dacă sistemul A/C este închis și nu curge, nu este cazul. Însă, dacă se constată că ventilatorul suflă aer cald și există vreo scurgere într-un furtun sau conector, este cazul să mergeți la service.

Pe timp de iarnă se va observa că un sistem defect nu dezaburește geamurile. Majoritatea sistemelor sunt setate pe modul dezaburire, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, este indicată o problemă. Dacă aceste probleme sunt la nivelul compresorului, vor fi necesare reparații importante. Soluția indicată este vizita într-un service specializat pe climatizarea auto, pentru o diagnoză completă și corectă.

Preț Încărcare Freon

Freon A/C R134

+ 30RON/ 100 gr
50
LEI
încărcare
 • Manoperă
 • Ulei ungere instalație
 • Substanță de contrast

Freon A/C R1234YF

+ 180RON/ 100 gr
100
LEI
încărcare
 • Manoperă
 • Ulei ungere instalație
 • Substanță de contrast

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


  Trimite mesaj
  Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
  Call Now Button