Cât de des trebuie să înlocuiești freonul?

Reîncărcare cu freon

Reîncărcare cu freon

Căldurile insuportabile ne dau mereu bătăi de cap în cazul plimbărilor cu mașina, aerul condiționat fiind singura soluție de a crește confortul călătoriei. Dacă cu câțiva ani în urmă, aerul condiționat era o dotare de lux a automobilelor, în prezent, îl regăsim sub capota multora. În cazul mașinilor proaspăt scoase din fabrică, aerul condiționat este o dotare obligatorie, iar în cazul mașinilor rulate și scoase la vânzare, existența unei instalații de climatizare nu face altceva decât să crească prețul. În orice caz, aerul condiționat este necesar în zilele caniculare de vară, însă dacă vrem să ne bucurăm cât mai mult timp de el, trebuie să știm să îl folosim corespunzător și să îl încărcăm cu freon auto Brașov atunci când este necesar.

Cum știi că ai rămas fără freon?

Unul dintre cele mai mari coșmaruri ale oricărui șofer este să rămână fără freon pentru sistemul de climatizare auto chiar înainte de plecarea în concediu. Ca să nu ajungi în această situație, ar fi bine să observi din timp semnalele pe care mașina le oferă. Spre exemplu, ar trebui să fii atent la sunetul pe care ambreiajul electromagnetic îl face în momentul în care pornești instalația de climatizare – este vorba de un clinchet (unii șoferi nici măcar nu îl bagă în seamă) și de o vibrație suplimentară față de cea a motorului. Identifică acest sunet, iar în momentul în care el nu se mai aude, ar fi bine să mergi la un service pentru că asta înseamnă că ai rămas fără freon. Un alt lucru care îți poate indica că freonul este pe sfârșite, se regăsește chiar sub capotă – o simplă verificare poate arăta la nivelul compresorului o scurgere de freon. Bineînțeles, semnul cel mai clar că ai rămas fără freon este situația în care pornești aerul condiționat și după câteva minute, aerul nu s-a răcit.

Reîncărcare cu freon – Cât de des trebuie să înlocuiești freonul?

Nu există un răspuns universal la această întrebare pentru că perioada de timp între încărcări diferă la o persoană la alta. Un șofer care va folosi zilnic mașina pentru mai multe ore, în zilele toride de vară va folosi mult mai des aerul condiționat și va ajunge la service mai des pentru încărcare freon auto Brașov. În schimb, un șofer care folosește ocazional mașina și nu dă drumul prea des la aerul condiționat, nu va trebui să reîncarce cu freon chiar atât de des.

Instalația de climatizare trebuie să fie întreținută dacă vrei să te bucuri cât mai mult timp de ea, iar aici nu ne referim doar la reîncărcarea cu freon ori de câte ori este necesar. Spre exemplu, dacă vrei ca freonul să reziste cât mai mult, trebuie să pornești periodic aerul rece în mașină chiar și în sezonul rece. Dacă nu pornești deloc instalația de climatizare în afara zilelor caniculare de vară, s-ar putea ca la începutul primăverii să constați că nu mai funcționează chiar atât de bine. O altă recomandare pentru păstrarea aerului condiționat în cele mai bune condiții este evitarea parcării mașinii în locuri cu soare puternic și evitarea folosirii aerului condiționat la o temperatură mult prea scăzută față de căldura de afară pentru că în această situație, vei suprasolicita compresorul și întreaga instalație.

Folosește aerul condiționat în cele mai bune condiții, apelează la încărcare freon auto Brașov ori de câte ori este nevoie și bucură-te de confortul oferit de aerul rece din mașină în zilele toride de vară!


Dacă ai observat ceva în neregulă la climatizarea mașinii tale, vino la AutoChelu să facem o verificare a instalației!

Vezi și

Probleme aer condiționat auto

Probleme frecvente ale aerului condiționat auto

Am avut parte de multe zile toride de vară, iar instalația de aer condiționat auto a fost folosită la maxim. După o utilizare atât de intensă, s-ar putea să te confrunți cu anumite probleme ale aerului condiționat – este bine să le identifici de la bun început și să mergi la un service aer condiționat auto pentru a le rezolva. Iată care sunt cele mai frecvente defecțiuni care pot să apară la instalația de climatizare auto!

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?