Cum utilizezi corect aerul condiționat din mașină?

Încărcare freon Brașov

Încărcare freon Brașov

Dacă ajungi prea des la service auto pentru servicii de încărcare freon Brașov, poate ar fi bine să te întrebi dacă folosești corect aerul condiționat din mașină. Există câteva erori pe care conducătorii le fac și care afectează instalația de aer condiționat, iar despre asta vom vorbi în cele ce urmează. După ce parcurgi aceste sfaturi care te sfătuiesc cum să utilizezi cât mai corect aerul condiționat din mașină, vei constata că nu vei mai fi nevoit să treci atât de des pragul service-ului auto pentru lucrări de întreținere a instalației de aer condiționat.

1. Aerisește mașina înainte de a porni aerul condiționat

Canicula cu care ne confruntăm în anumite zile de vară ne face să intrăm în mașină repede și să pornim imediat aerul condiționat. Specialiștii recomandă să renunțăm la acest obicei și să lăsăm portierele deschise înainte de a pleca și de a porni aerul condiționat. Dacă ești în grabă, poți deschide ferestrele mașinii și să începi deplasarea de pe loc în acest mod; apoi, poți ridica geamurile și apeși butonu ON al aerului condiționat. Probabil ai observat că interiorul mașinii nu se răcește imediat, chiar dacă pornești aerul condiționat în momentul în care ai urcat în mașină. Ce nu ai observat însă, este că atunci când faci acest lucru, nivelul combustibilul din rezervorul mașinii tale scate cu mai multă repeziciune.

2. Setează mai întâi aerul condiționat la minim

Un alt obicei care afectează instalația de climatizare este setarea aerului condiționat pe cea mai mare treaptă încă de la bun început, în speranța că se va răci mai repede. Acest obicei îți poate crea chiar și un disconfort pentru că în primele minute instalația de aer condiționat furnizează doar aer cald, indiferent de treapta pe care o folosești. Recomandarea specialiștilor este să setezi mai întâi aerul condiționat la minim și, ulterior, să treci la o treaptă mai mare, pe măsură ce aerul este ventilat în interiorul mașinii. Este mult mai eficient și corect să procedezi în acest fel, iar durata de viață a instalației de aer condiționat va fi cu mult prelungită.

3. Verifică periodic starea instalației de aer condiționat

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult timp de aerul rece din mașină, ar fi bine să verifici din când în când starea instalației de aer condiționat. Spre exemplu, verifică la un anumit interval de timp căile de intrare a aerului în mașină și curăță murdăria și impuritățile. Un alt lucru pe care trebuie să îl verifici periodic este nivelul lichidului de răcire, iar dacă vezi că se apropie de minim, fă o programare la service pentru încărcare freon Brașov. Roagă specialiștii să verifice și conductele, axele și curelele, să se asigure că întreg sistemul funcționează corect. Și fă acest lucru de fiecare dată când te pregătești să pleci la un drum lung în sezonul canicular.

Se recomandă o curățarea completă a aerului condiționat cel puțin o dată la doi ani, iar aici ne referim în mod special la înlocuirea filtrului de polen și la curățarea și dezinfectarea conductelor. O astfel de operațiune te va ajuta să te bucuri cât mai mult timp de instalația de aer condiționat din mașina ta. În plus, te va ajuta să economisești și sume importante de bani pentru că întreținerea periodică a instalației de climatizare te scutește de multe drumuri la service pentru diverse lucrări de reparații. Folosește corespunzător aerul condiționat, curăță-l periodic și programează-te la service pentru încărcare freon Brașov ori de câte ori este nevoie!


Dacă ai observat ceva în neregulă la climatizarea mașinii tale, vino la AutoChelu să facem o verificare a instalației!

Vezi și

Probleme aer condiționat auto

Probleme frecvente ale aerului condiționat auto

Am avut parte de multe zile toride de vară, iar instalația de aer condiționat auto a fost folosită la maxim. După o utilizare atât de intensă, s-ar putea să te confrunți cu anumite probleme ale aerului condiționat – este bine să le identifici de la bun început și să mergi la un service aer condiționat auto pentru a le rezolva. Iată care sunt cele mai frecvente defecțiuni care pot să apară la instalația de climatizare auto!

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?