Încărcare freon Brașov: 10 semne că instalația de aer condiționat a mașinii are nevoie de reparații

Service auto pentru aerul condiționat auto

Service auto pentru aerul condiționat auto

Instalația de aer condiționat a mașinii este un aspect extrem de important care contribuie la confortabilitatea de a șofa; asta se petrece mai ales în sezonul cald, atunci când temperaturile exterioare depășesc 30 de grade Celsius. În astfel de situații, în interiorul unei mașini lăsate în soare, temperaturile cresc cu mult mai mult, iar aici intervine necesitatea aerului condiționat. Însă, nevoia acestui sistem este estențială în toate perioadele de pe parcursul unui an.

Freonul, un amestec de diferite gaze, asigură funcționalitatea și eficiența instalației de climatizare și contribuie la funcția de răcire a aerului din mașină. Compusul chimic are proprietatea de a se vaporiza la temperaturi foarte scăzute, astfel că, atunci când cantitatea s-a diminuat, este nevoie de realimentare. Inițial, freonul a fost cunoscut ca R12, dar după ce s-a dovedit că dăunează stratului de ozon, omologul său, respectiv R-14a, a devenit folosit în industria de specialitate; asta pentru că este mai prietenos cu mediul înconjurător.

Service auto pentru aerul condiționat auto – Pentru a preîntâmpina așteptarea din service-urile auto și timpul petrecut în ateliere pentru reparații, este necesar să știi când să faci o încărcare cu freon a sistemului de aer condiționat auto. În principiu, producătorii furnizează informații specifice privind perioadele de schimbare a agentului frigorific, dar asta nu înseamnă că e obligatoriu să te ghidezi după reguli stricte; remarcă situațiile neconforme și acționează printr-o programare la service. Sunt câteva semne care ar trebui să iți dea de gândit; acești indici sunt direct proporționali cu numărul de kilometri parcurși, gradul de uzură a mașinii sau perioada de funcționare a sistemului A/C. Iată mai jos câteva simptome ce indică faptul că ar trebui să faci o încărcare freon în Brașov.

Procesul de răcire devine lent și ineficient – când vei observa că în autoturism nu se simte nicio schimbare de temperatură deși ai aerul condiționat pornit de ceva vreme, ar trebui să verifici sistemul de climatizare. Sunt șanse foarte mari să nu mai aibă freon sau să fie într-o cantitate mică, dar nu cât să mai facă față solicitărilor tale pentru scăderea temperaturilor. Nu neglija acest aspect deoarece funcțiile de funcționalitate vor scădea tot mai mult performanțele, iar în final, butonul ON nu va mai avea niciun efect.
Compresorul face un zgomot din ce în ce mai puternic – prezența, dar și calitatea freonului condiționează funcționalitatea compresorului, astfel că, dacă remarci că se aude un „turuit” constant care oscilează odată cu turația motorului, atunci cu siguranță se impune o verificare. Inițial, sunetul nu va fi unul supărător, dar pe parcurs defecțiunea poate avansa dacă nu se face reumplerea cu freon.
Ineficiență și lentoare în dezaburirea parbrizului – la un moment dat, s-ar putea să remarci că procesul de dezaburire a geamurilor și a parbrizului se desfășoară nu doar lent, ci și cu dificultate. Tocmai de aceea, ar trebui să reconsideri faptul că instalația de aer condiționat are nevoie de freon, căci ar putea să nu mai aibă deloc.
Protecția auto se activează – un alt semn al lipsei de freon sau a existenței unei cantități insuficiente de freon ar putea fi atunci când modulul de climă intră în setarea de protecție. Asta se întâmplă pentru că sistemul mașinilor moderne s-a schițat astfel încât să se închidă automat, dacă nivelul refrigerantului a scăzut considerabil.
Scurgeri existente în mașină – un alt semn care poate indica o problemă privind cantitatea de freon din instalația de aer condiționat auto ar putea fi că în mașină sunt vizibile fâșii subțirele de grăsimi lichide. Posibil ca acela să fie freonul pierdut în jurul compresorului.
Nu cuplează ambreiajul electromagnetic – la fel de bine, nevoia de încărcare freon auto poate fi semnalizată de faptul că ambreiajul electromagnetic nu cuplează. Mai exact, asta înseamnă că, deși mașina este pornită, nu se face legătura dintre compresor și motor.
Apare gheață pe compresor – se întâmplă destul de des, așa că specialiștii auto știu deja pe seama cărui fapt să pună acest incident. Astfel, când gheața se formează pe compresor, din nou vorbim despre necesitatea de încărcare cu freon. Acest deficit facilitează și umiditatea în sistem, și implicit, și eliberarea de aer cald în loc de aer rece.
Se simte miros neplăcut în autoturism – de obicei, atunci când ansamblul de aer condiționat auto răcește, acesta elimină un curent rece cu un miros specific, dar nu deranjant pentru că este menit să filtreze. Însă, dacă aerul care intră în interiorul mașinii devine neplăcut, este posibil să fie pierderi de freon în instalație și să ajungă încărcat cu impurități în habitaclu.
Unitatea exterioară a mașinii nu mai răspunde rapid la comenzi – deși nu pare tocmai o cauză, lipsa freonului poate interfera în buna funcționare a unității exterioare, dar și a celei interioare. Asta pentru că traseul frigorific nu este optim. Probleme apar atunci când există și scurgeri de freon prin locuri pe care nu le vezi – fisuri, îmbinări, crăpături – din acest motiv, ia în considerare ca momentul la care faci încărcarea cu freon va trebui să te informezi și asupra reparațiilor necesare.
Freonul circulă prin instalație – în mod obișnuit, freonul se schimbă din formă gazoasă în formă lichidă și invers. Compusul chimic este combinat uniform cu ulei, iar când soluția de răcire lipsește sau nu mai este bună, atunci vei observa că prin instalație circulă agentul chimic amestecat cu ulei.

Servicii de încărcare freon Brașov pot însemna o programare la AutoChelu, unul dintre service-urilor auto de top, conform recenziilor clienților. Aici, procesul se realizează cu aparatură profesională și cu angajați pregătiți să facă față diverselor provocări. Service-ul AutoChelu este omologat pentru încărcare freon auto Brașov – folosește freon de tip R134a sau 1234yf (mașinile din 2018-2020), adică principalele tipuri de refrigerant. Tot aici se pot executa și teste de verificare a parametrilor, dar și igienizarea instalației de aer condiționat.

Informații despre cât costă încărcare freon Brașov și verificare, ce preț se solicită la service pentru evaluare climă auto sau reparații compresor, curățare și igienizare instație de aer condiționat auto, poți afla la numărul +40(761)677707 sau prin e-mail la adresa service@autochelu.ro.


Așa că, dacă ai observat ceva în neregulă la climatizarea mașinii tale, vino la AutoChelu să facem o verificare a instalației!

Vezi și

Climatizarea auto

Climatizarea auto crește consumul de carburant – mit sau realitate?

Este important și să ai grijă de instalația de aer condiționat, să optezi pentru servicii de încărcare freon auto Brașov de câte ori este nevoie și să mergi la service ori de câte ori observi că este ceva în neregulă. Doar așa te vei bucura de atmosfera răcoroasă din interiorul mașinii în cât mai multe zile caniculare!

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?